It begins with you

The Data Doctor

scroll

It begins with you

The Data Doctor

Breakthrough begins with you.
På ABB får du tänka utanför ramarna.

När jag gick på gymnasiet tänkte jag hela tiden att jag skulle bli läkare. Men istället blev jag helt såld på matematik och det slutade med att jag doktorerade inom elkraft istället. Idag, ganska många år senare, ser jag mig ändå som läkare. För det är egentligen det vi gör: vi sätter vårt stetoskop mot olika områden och tar pulsen på alla de tillgångar som finns därute – transformatorer, brytare, batterier – och utifrån det ger vi sedan rekommendationer. I grund och botten handlar asset management om att samla in data från den otroliga mängd tillgångar som finns där ute. Och om att ha kunskapen att använda den informationen för att ta investeringsbeslut kring när och hur man ska göra åtgärder. Med expertis inom de olika byggstenarna i vilket kraftnät som helst, tar vi hand om allt det här från början till slut – när vi hanterar data och när vi gör analyser.

Precis som energistyrning var nytt på 70-talet, är asset management ett relativt nytt begrepp idag. Vi är i precis samma fas nu, med en produkt som helt och hållet kommer att förändra hur industrin ser på, underhåller och byter ut sina tillgångar. Jag är helt övertygad om att det här kommer att vara en av de mest efterfrågade lösningarna inom transmission asset management, redan om bara några månader. I slutändan handlar det om att vårt arbete gör det möjligt för världen att spara väldigt mycket pengar.

Siri Bild 1

Jag är helt övertygad om att det här kommer att bli en av de mest efterfrågade lösningarna.

Siri Bild 5

Siri

Product Management
Raleigh, USA

Leder ABB:s projekt Asset Health Center    

Siri började på ABB 1996 och jobbade som Senior Applications Engineer innan han blev extern konsult hos våra industrikunder Med sin expertis inom asset management återvände Siri till ABB i april 2015, då som Director Product Management på ABB Enterprise Software. Nu leder han Asset Health Center-projektet som håller på att implementeras inom de största industrierna i USA, och som har möjligheten, enligt Siri, att förändra världen.