It begins with you

Major League Networker

scroll

It begins with you

Major League Networker

Connection begins with you.
På ABB för vi samman de bästa människorna med den bästa tekniken.

Ett av mina första och största ögonblick på ABB var när jag blev erbjuden jobbet inom marknadsföring och försäljning. Helt plötsligt jobbade jag med en produkt som var utvecklad för en tillverkare av vindkraftverk – mitt i en verksamhet som jobbar hands-on med förnybar energi. Det här var för sju år sedan, och efter det har jag hunnit arbeta med kunder över hela landet: ute på deras kontor, på resande fot, till och med på arenor för Major League Baseball. Där arrangerade vi faktiskt ganska nyligen ett stort lanseringsevent inom lågspänningsprodukter. Mitt team och jag håller oss nära kunden för att vi ska kunna förstå vad som händer där ute och vad som driver tillväxt. Och framförallt, för att vi ska kunna föra kundens talan gentemot våra R&D-kollegor. Allt för att säkerställa att ABB:s innovation är kundfokuserad.

En annan del av mitt jobb innebär att träffa framtida medarbetare, kanske till och med framtida kunder, på olika rekryteringsevent. För inte så länge sedan åkte jag till mitt gamla universitet i Houston och fick möjligheten att prata med några studenter som går sista året där nu. Jag pratade i princip med en ung version av mig själv, som jag var för runt tjugo år sedan. På den tiden studerade jag arkitektur och kunde inte för en sekund gissa vad jag skulle jobba med idag: att föra kunder närmre våra innovativa miniatyrbrytare, för att bara ta ett exempel. Fast å andra sidan är divisionen för lågspänningsprodukter ansvarig för all el när den väl går in i en byggnad för att – med en spänning på runt 600 volt eller lägre – ge ström till styrutrustning i fabriker eller ljus i lokaler. Så på ett sätt jobbar jag fortfarande med sådant som rör byggnationer. Jag kan också bidra med nya sätt för studenterna att se på alla möjligheter som finns där ute.

Chas Bild1

Mitt jobb handlar i grund och botten om att koppla ihop kunderna och deras tekniska utmaningar med ABB:s produkter och lösningar

Chas Bild 5

Chas

Product Marketing
Memphis, USA

Marknadsföring av lågspänningsprodukter  

Chas började på ABB som product manager 2008. Sedan dess har han jobbat i Kansas, Texas, Wisconsin och nu i Memphis, Tennessee. Här har han rollen som Product Marketing Director för Enclosures and DIN Rail Business inom divisionen för lågspänningsprodukter i USA. När Chas inte är upptagen med att styra den tekniska och strategiska utvecklingen för en specifik produkt – eller befinner sig mitt i ett samarbete med internationella kollegor inom ett projekt som förväntas fördubbla hans verksamhet – är han förmodligen på resande fot någonstans i USA och pratar entusiastiskt med kunder och studenter.