It begins with you

Loco-motivator

scroll

It begins with you

Loco-motivator

Expertise begins with you.
På ABB värderas din kunskap högt.

2010 – fyra år efter att jag började på ABB – bad jag ledningen om att, under sex månaders tid, få chansen att jobba inom ett högteknologiskt järnvägsprojekt i Bangalore. Jag var väl insatt i den nya omriktarteknik som behövdes för att ersätta det lokomotiv som redan då var under produktion. Järnvägen är ännu viktigare i Indien än i Schweiz eftersom människorna där verkligen är beroende av den. Jag visste att det skulle vara väldigt givande att få bidra med min expertis i det här projektet. I slutändan blev det en enorm teknisk utmaning, men ett framgångsrikt resultat som jag kan leva på än idag.

En annan erfarenhet som jag är mycket stolt över är när jag ledde den tekniska projektledningen av Allegra-tågen. De går på den världskända linjen Albula/Bernina varav en stor del av de alpina spåren är skyddade av UNESCO. Redan innan jag började på ABB förstod jag att möjligheten att få jobba med de här tågen är en chans som man bara får en gång i livet. Och nu fick jag vara med på resan. Vi utvecklade de första tågen med dubbel spänning som kan köras på både likström och växelström. Med andra ord kan de köras på hela järnvägsnätet, utan att behöva byta lokomotiv. Det var ett projekt med mycket höga ambitioner eftersom tågen måste vara starka nog att ta sig igenom snö och is, för att inte tala om landskapet i sig, vi pratar ju om de brantaste järnvägarna i Schweiz! Vi stod inför många motstridiga krav och utmaningar, vilka vi dessutom var tvungna att hantera mitt ute i naturen med snö överallt. I perioder pågick projektet 24/7, men till slut blev resultatet verkligen tydligt. Idag kan mina barn säga: ’Titta pappa! Där är tåget som du byggde!’. Jag gillar att det vi gör är just tåg, att det är något som vi kan se, och att det är något som är bra för samhället.

Pascal Bild 1

Vi utmanar ofta de fysiska lagarna, men vi har den nyaste tekniken på vår sida.

Pascal Bild5

Pascal

Design & Engineering
Turgi, Switzerland

Leder högteknologiska järnvägsprojekt både i Schweiz och övriga världen

Pascal började på ABB som control engineer 2006. Två år senare ledde han avdelningen och fick använda sin tekniska expertis i en rad nyckelprojekt inom järnvägsindustrin, både i Schweiz och utanför landets gränser. När Pascal inte byggde upp omriktarverksamheten i Indien, eller jobbade med expansionen av ABB:s totala järnvägserbjudande i Kanada, var han teknisk projektledare och utvecklade en helt ny generation tåg för en av världens mest kända rutter i alperna. Idag leder han den elektriska provningen och valideringsfasen inom omfattande järnvägsprojekt, såväl lokala som globala.