It begins with you

Dual-arm Innovator

scroll

It begins with you

Dual-arm Innovator

Innovation begins with you.
På ABB är varje banbrytande produkt skapad av nyfikna individer.

Jag jobbar som Internal Integrator. Det innebär att jag ansvarar för att bygga applikationer för att demonstrera robotarnas olika funktioner. Vi jobbar med banbrytande teknik som vi hela tiden lär oss av och använder för att nå fantastiska resultat. Ett exempel är YuMi – den första samarbetande industriella roboten med dubbla armar. Den har fått stor uppmärksamhet från kunder eftersom den, till skillnad från andra robotar, kan röras även när den är igång. Den är säker – och den är cool! YuMi kan lösa en Rubiks kub och till och med göra en kaffe latte! Det kanske är lite oväntat, men YuMi är en riktigt partner inom olika industriella applikationer.  

Vi jobbar redan med att göra YuMi ännu bättre. Och för att lyckas behöver vi förstå de mekaniska och elektriska detaljerna, samtidigt som vi tar hänsyn till design, struktur och hela robotens vision. Jag tycker att mitt jobb är tekniskt på en hög nivå, och på samma gång kreativt. Jag ser mig själv både som en ingenjör och lite av en konstnär – någon vars arbete kanske kan förändra världen.

Songlin Bild 1

Vi får skapa spjutspetsteknik i ordets rätta bemärkelse

Songlin Bild 5

Songlin

Research & Development
Shanghai, China

Utvecklar den första samarbetande roboten    

2013 började Songlin på ABB i Beijing, Kina, efter att ha avslutat sin utbildning som civilingenjör inom mätteknik. Han har – i roller som R&D-ingenjör, projektledare och utvecklingsingenjör – jobbat på några av ABB:s mest spännande projekt inom Robotics, som till exempel YuMi. Songlin hyllar sitt internationella team, med kollegor från Kina, Sverige, Indien och Tyskland – eftersom de hjälper honom att lära sig mer, varje dag.