It begins with you

Team-Builder par Excellence

scroll

It begins with you

Team-Builder par Excellence

Teamwork begins with you.
På ABB är varje produkt summan av många människors tankar och idéer.

Idag leder jag ett team om 22 utvecklingsingenjörer inom området elektrisk isolation och materialteknologi. Vårt mål här i labbet är att utveckla nya material som förhoppningsvis kommer att leda till nya revolutionerande ABB-produkter. Energifrågan är en av de stora utmaningarna under det här århundradet. Och just nu befinner vi oss mitt i en revolution. Så när vi faktiskt lyckas med att leverera teknik som hjälper till att effektivisera överföringen av förnybar energi till kraftnätet – då får det oss att vilja jobba ännu hårdare.

Ändå tycker jag nog att det som stimulerar mig mer än själva utmaningen i sig, är mitt team. Där har alla personer olika tankesätt och personligheter. Men alla har de gemensamt att de är dedikerade, motiverade och strävar efter resultat i världsklass. Det är en sak om du har två eller tre sådana personer i ett team, men när du har över 20… Hur kan du då inte känna entusiasm och glädje inför jobbet? Det är det bästa med den här arbetsplatsen. Och för mig, en källa till energi. Varje dag. 

Claire Bild 1

Varje produkt är summan av flera människors tankar och idéer.

Claire Bild 5

Claire

Corporate Research
Västerås, Sweden

R&D för högspänningskablar    

Claire kom till ABB 2008 med expertis inom nanoteknik. Sedan dess har hon och hennes team utvecklat banbrytande material till en mängd olika ABB-produkter. Exempelvis högspänningskablar som optimerar överföringen av havsbaserad vindkraft till kraftnätet. Som välrenommerad akademiker har arbetar hon aktivt med att stärka länken mellan ABB:s affärsenheter och forskningen som sker på universiteten. Hennes engagemang, samarbete med universitet och medverkan i nyckelprojekt, som exempelvis European Graphene Initiative, hjälper Claire – och ABB – att arbeta och verka där innovation sker.